Saturday, July 5, 2014

מתכון לחומוס

מתכון לחומוס 

המתכון לפי כמות של שתי כוסות חומוס לפני השרייה. אצלנו זה מספיק לשבוע בערך.

מצרכים: 
חומוס "הדס" (הסוג הקטן - בתמונה), 2 כוסות
טחינה (אני ממליץ על "הר ברכה") אבל אחרי פעם פעמיים כל אחד לומד את הטעם שלו - 2-3 כפות לכל כוס חומוס.
4 שיני שום לכל כוס חומוס.
1 בצל בינוני.
1 לימון
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, כמון, וסודה לשתיה.





הכנה:
משרים את החומוס לילה במים קרים:



צריך לשים הרבה מים, כי אחרי לילה של השריה, זה גדל ונראה כך:



טוב - עכשיו מתחילים:
שמים את החומוס ואת הבצל בסיר גדול, ממלאים מים חדשים ומתחילים לבשל. אחרי שהסיר מתבשל, לקראת הסוף, מומלץ להוסיף חצי כפית סודה לשתיה.

מבשלים עד שהחומוס ממש רך - נמעך בקלות ביד, או אם מחליטים לטעום, ממש נמרח. זהירות! חם!
בשלב מסויים צריך "לכפות" - לאסוף את הקצף שנוצר עם כף מחוררת ולזרוק...  
 
אחרי שהחומוס רך לגמרי (בערך שעתיים), מוציאים עם כף מחוררת שתי כוסות של גרגרים, כדי שיהיה לשים על הצלחת חומוס בסוף, ושומרים את המים של החומוס.

ועכשיו, לעסק:
מכניסים לתוך בלנדר (אפשר גם מעבד מזון, אבל בלנדר עושה עבודה הרבה יותר טובה):
כוס חומוס בלי המים (שוב - שומרים את המים בינתיים), טחינה (2-3 כפות), כפית מחוקה של מלח גס , פלפל לפי הטעם, שיני שום (3-2 לכל כוס), לימון (חצי לימון לכוס, או מיץ מלימון שלם לפסיכים כמוני) ומים מהסיר של החומוס - 2 או 3 מצקות.
לגבי הטחינה: אני ממליץ 2-3 כפות לכל כוס, תלוי בכמה הטחינה נוזלית: אם היא נוזלית מאוד, אפשר 3-4, אם היא ממש גושית ודחוסה, לשים כף גדולה אחת.
ו... מתחילים לטחון. טוחנים לפחות 2 דקות. החומוס צריך להיות נוזלי, כי אחר כך כשהוא מתקרר, הוא מתקשה יותר. צריך להוסיף מים מהסיר כמה שצריך. אפשר גם מים רגילים.
המקרם בסרט שכאן הוא "מינימום" נוזליות

זהו זה! טועמים, מתקנים תיבול כשצריך (אצלי לרוב צריך עוד מלח).
פורסים על צלחת, שופכים קצת גרגרים באמצע, שמן זית טוב, פטרוזיליה קצוצה, מי שאוהב רוטב לימון... ת'פדל



בהצלחה



No comments:

Post a Comment